ekologia.pl | ekoalert.pl | ekofora.pl | ekokatalog.pl | elektrownieatomowe.info | pogoda.ekologia.pl
Kliknij, by przejść do serwisu
Profil: Zaloguj się / Zarejestruj się

Odpowiedz na ten tematRozpocznij nowy temat
Karol*
post 26 maj 2009 - 13:47
Post #1

W prasie przeczytałem, że przedstawiciele parków naukowo-technologicznych, geodeci i konserwatorzy zabytków stworzą grupę koordynującą przygotowania do budowy elektrowni jądrowej w Żarnowcu. Ale wcześniej czytałem, że budowa elektrowni w tym miejscu nie jest możliwa, bo prawo zabrania kontynuacji po tak długiej przerwie. Moim zdaniem nie jest możliwe, zeby to co wybudowano w Żarnowcu nadawało się do rozbudowy po tylu latach. Jak to jest ?

Przejdź na górę strony

+Zacytuj post
mickey*
post 27 maj 2009 - 15:37
Post #2

Stara lokalizacja nie wchodzi w grę. Nie można tam nic wybudować. Można za to budować obok. W ostatnim dziesięcioleciu Polska zmieniła status na kraj zagrożony wpływami sejsmicznymi, dlatego nowe badania gruntów muszą uwzględnić możliwość wystąpienia trzęsienia ziemii.
Przejdź na górę strony

+Zacytuj post
Karol*
post 10 cze 2009 - 15:59
Post #3

Czyli trzeba budować obok. Tam jest teraz specjalna strefa ekonomiczna, są hale jakieś, nie wiem czy znajdzie się tyle miejsca, żeby wcisnąć "drugą" elektrownię.
Przejdź na górę strony

+Zacytuj post
kikks*
post 20 lis 2009 - 10:44
Post #4

Słyszałem, że teraz ta lokalizacja jest znów "modna"
Przejdź na górę strony

+Zacytuj post

Szybka odpowiedźOdpowiedz na ten tematRozpocznij nowy temat
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

REKLAMA
RSS Wersja bez grafiki Aktualny czas: 09 wrz 2010 -14:30
Forum o energii atomowej. Elektrownia atomowa w Polsce - informacje, opinie, dyskusje. Argumenty za energją jądrową oraz argumenty przeciw takiej energii. Atom!
Lokalizacja EJ: Klempicz, Żarnowiec.