Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ilu nie wie czy chce ?
polskiAtom.pl > OPINIE > Wasze opinie
Aśka
Ciekawa jestem ile osób tak naprawdę jest za budowa atomowego źródła energii. Sondaże gazet nie sa moim zdaniem obiektywne, bo taki sondaż można zapowiedzieć, sztucznie wywołac dyskusję i spowodować, że wypowiedzą się tylko zainteresowani. Zastanawiam się jak wielu ludzi nie wie czy chce czy nie chce elektrowni.
MATeusz
Ja czekam, aż ktoś mnie przekona do energii atomowej rzeczowymi argumentami. Nie jestem przeciwny, jestem niezdecydowany. Zwolennicy często mówią, że cały świat ma EJ, a Polska jest zaściankiem i nie mamy. Wcale mi nie jest źle w tym zaścianku, nie muszę mieć takiej elektrowni. To, że wszyscy mają nie jest dla przekonujące. Inflację też wszyscy maja i co, mamy jej chcieć? Konkretnym argumentem jest dla mnie zmniejszenie zanieczyszczeń powietrza. To jest konkret! Ale pojawia się niebezpieczeństwo innego rodzaju odpadów, więc czekam, aż ktoś mi wytłumaczy i przekona, że odpady radioaktywne nie są niebezpieczne (w co wątpię), albo, że ludzie potrafią sobie z nimi radzić i minimalizować zagrożenie (a to uważam za możliwe).
inny gość
CYTAT(MATeusz @ 28 mar 2009 - 12:19) *
Ja czekam, aż ktoś mnie przekona do energii atomowej rzeczowymi argumentami. Nie jestem przeciwny, jestem niezdecydowany. Zwolennicy często mówią, że cały świat ma EJ, a Polska jest zaściankiem i nie mamy. Wcale mi nie jest źle w tym zaścianku, nie muszę mieć takiej elektrowni. To, że wszyscy mają nie jest dla przekonujące. Inflację też wszyscy maja i co, mamy jej chcieć? Konkretnym argumentem jest dla mnie zmniejszenie zanieczyszczeń powietrza. To jest konkret! Ale pojawia się niebezpieczeństwo innego rodzaju odpadów, więc czekam, aż ktoś mi wytłumaczy i przekona, że odpady radioaktywne nie są niebezpieczne (w co wątpię), albo, że ludzie potrafią sobie z nimi radzić i minimalizować zagrożenie (a to uważam za możliwe).

polecam http://fiza.pl/viewtopic.php?f=52&t=154 masz tu fajny zbiór artykułów warty przeczytania
To jest wersja bez grafiki głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.